Пържените храни са популярни и често срещани. Това са онези продукти,

...
Пържените храни са популярни и често срещани. Това са онези продукти,
Коментари Харесай

Пържени храни: 4 съвета как да ги избегнем

Пържените храни са известни и постоянно срещани. Това са тези артикули, които се подлагат на готвене в сгорещено олио. Лесно се намират в множеството заведения за хранене и заведения за бързо хранене и могат да ни изкушат да си ги поръчаме поради пристрастяващия им усет.

В този развой на готвене обаче настъпват голям брой промени в хранителния състав. Най-основното е увеличението на общата лой, когато тя се всмуква от продукта.

Пържените картофи, да вземем за пример, са нездравословни по няколко аргументи. В процеса на гответе се образуват токсични субстанции, които засягат периферната и централната нервна система, като затрудняват двигателните и сетивните функционалности, а също по този начин имат способността да образува ракови тумори в органи като мозъка, кожата и белите дробове. 

Пържените храни също по този начин могат да усилят сърдечните проблеми. За отрицателното въздействие, което имат върху фигурата ни даже не е належащо да се влиза в детайлности, тъй като това е общоизвестен факт.

Ето за какво ви даваме няколко съвета по какъв начин да избягвате отрицателните последствия от пържените храни в всекидневието си. Вижте в нашата.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР